Planificarea carierei - elemente teoretice

Cel mai frecvent cariera este definită drept succesiunea de ocupații pe care le are o persoană de-a lungul vieții. Cariera nu se referă doar la denumirea posturilor ocupate, ci include realizările și performanțele avute în diferitele ipostaze ocupaționale. Cariera este un concept global, ce reunește toate activitățile profesionale desfășurate de-a lungul vieții, indiferent dacă acestea au fost remunerate sau nu.

Planificarea carierei este un proces care facilitează luarea deciziilor potrivite privind rolurile ocupaționale pe care dorim să le avem, indiferent dacă acestea sunt cele de salariat într-o organizație, freelancer sau dezvoltator al propriei afaceri. Deoarece piața forței de muncă este diversă și dinamică, planificarea este procesul care poate contribui semnificativ la dezvoltarea unei cariere de succes. Există multiple modele teoretice privind dezvoltarea și planificarea carierei, incluzând diferite stadii și etape, cu nivele diferite de complexitate. Un model adecvat pentru planificarea carierei studenților și absolvenților de învățământ superior (cariera timpurie, early stage career) este prezentat în figura 1.

Auto-cunoașterea este primul pas în planificarea carierei, conducând la clarificarea asupra valorilor, intereselor, abilităților și trăsăturilor pe care le avem. Prin exerciții de auto-cunoaștere identificăm ceea ce ne place, ceea ce știm să facem și ceea ce ne-am dori ca traseu profesional.

Explorarea oportunităților ocupaționale se referă la cunoașterea ofertei de locuri de muncă, a cerințelor angajatorilor și direcțiilor de dezvoltare profesională (ca angajat, freelancer sau antreprenor).

Pregătirea candidaturii se referă la întocmirea adecvată a documentelor cu care ne prezentăm în fața angajatorilor (CV, scrisoare de intenție), precum și la cunoașterea aspectelor privind desfășurarea procesului de selecție.

Autoevaluarea candidaturii este momentul de comparare a profilului personal cu profilul solicitat de angajatori prin anunțurile de recrutare. În acest fel pot fi identificate plusurile și minusurile avute, dar mai ales pașii de urmat pentru dezvoltarea anumitor abilități, cunoștințe sau dezvoltarea anumitor competențe (oferite de universitate sau disponibile în exteriorul acesteia).

Planul de carieră cuprinde obiectivele pe care dorim să le atingem și sistematizează etapele pe care ne propunem să le urmăm pentru atingerea obiectivelor.